Cum poţi să îţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii?

0

NEUROVIVA își propune să contribuie la creșterea calității vieții oamenilor prin oferirea unei abordări biologice pentru vindecare şi wellness prin intermediul Neurofeedback. 

Neurofeedback este un instrument tehnologic care permite să antrenăm capacitatea de autoreglare a activității creierului. Acesta servește la îmbunătățirea activității creierului, fiind o metodă recunoscută stiințific de formare și antrenare a unuia dintre cele mai importante organe pe care le avem, CREIERUL.

Clinica NEUROVIVA tratează o multitudine de simptome din tulburările psihiatrice, psihologice si neurologice, cum ar fi ADHD, depresie, anxietate și insomnie, PTSD, epilepsie, accident vascular cerebral, leziuni cerebrale dar şi simptomele tulburărilor din alte specialităţi medicale cum ar fi fibromialgie, vertij, alergii, hipertensiunea. De asemenea, în cadrul clinicii se lucrează la procesul de  optimizare a creierului pentru persoanele care doresc doar să fie mai performante.

Printre efectele terapiei Neurofeedback se numără creşterea performanţei în randul studenţilor care  doresc să-și sporească abilitățile de învățare, a profesioniștilor care doresc să fie mai inteligenți, mai creativi, mai bine organizați și mai eficace, a sportivilor, participanților la competiții, pentru a le crește capacitatea de concentrare și intensitatea dorinței de a învinge si in definitiv a oricărei persoane care are nevoie de susținere în timpul unor probleme grave de sănătate.

Atunci când eşti psihoterapeut investeşti continuu în dezvoltarea ta, iar eu ca psihoterapeut adlerian învăţ mereu să înteleg omul din punct de vedere holistic şi încerc să înteleg care este sensul vieţii.  Astfel, întrebările pe care mi le-am pus cu privire la corpul fizic, corpul mental, corpul spiritual m-au îndreptat şi către domeniul neuroştiinţelor. Neurofeedback este un instrument care antrenează creierul, care îi permite creierului autoreglarea, iar descoperirea acestei posibilităţi mi-a dat curaj să cred că pot ajuta oamenii ca într-un timp relativ scurt şi fără efort propriu să-şi schimbe percepţia faţă de viaţă şi să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii”, afirmă Ion Monica, psiholog clinician, psihoterapeut Adlerian şi fondator Neuroviva.

Pacienţii se pot aştepta la îmbunătăţirea sănătăţii prin ameliorarea simptomelor sau chiar dispariţia lor într-o perioadă scurtă. Unii pacienţi sesizează îmbunătăţirea chiar şi după prima şedinţă, alţii au nevoie de mai multe sedinţe pentru a simţi modificarile. Este recomandat să se utilizeze un antrenament cerebral de 20 sedinţe, pentru a stabiliza modificările, având în vedere ca implementarea se face prin repetivitate.

Autor: Sofia Filip
Foto: Neuroviva