Dialog pentru construcția Spitalului Regional de Urgență din Craiova, România

0

Ministrul Sănătății din România, Sorina Pintea, a participat săptămâna trecută la masa rotundă organizată la sediul Consiliului Județean Craiova  alături de responsabilii Ministerului Sănătății, împreună cu reprezentanții Băncii Europene de Investiții (BEI). Tema evenimentului a reprezentat-o proiectul  de construcție a Spitalului Regional de Urgență Craiova.
În cadrul acestei întâlniri oficiale, Martin Schriever, expert BEI, a prezentat  evaluarea nevoilor și cererilor de servicii în regiunea de S-V a României, pe care Spitalul Regional care se va construi la Craiova va trebui să o acopere.

Totodată, participanții au discutat despre cele mai bune soluții identificate pentru acest proiect.

“Mi-am dorit foarte mult să lansăm împreună  cu echipa de consultanți BEI, studiul de fezabilitate  al Spitalului Regional Craiova. Au fost întârzieri  și am avut emoții, însă acum pot spune clar că Spitalul Regional Craiova se va construi. Investițiile care se vor face în sănătate vor pune Craiova  pe un loc meritat  pe harta României. Craiova nu trebuie să fie pentru pacienți o haltă către București.  Tocmai de aceea, Spitalul Regional va avea peste 800 de paturi și un concept modern, care va oferi pacienților o mai bună mobilitate  de la o specialitate medicală la alta, în funcție de necesități. Acest spital va cuprinde toate specialitățile medicale “ a declarat Sorina Pintea, ministrul roman al sănătăți.

Cererea de finanțare va fi depusă la UE până la sfârșitul acestui an, odată cu cererile pentru finanțare a proiectelor de construcție a spitalelor regionale din Cluj și Iași.

În total, suma care urmează a fi primită pentru cele 3 proiecte se ridică la 150 milioane de euro, diferența fiind suportată de la bugetul de stat, se arată într-un comunicat media. Autoritățile locale vor accesa fonduri europene  pentru realizarea infrastructurii necesare  celor trei spitale regionale.

Mulțumesc sincer autorităților locale din județul Dolj pentru implicare și pentru faptul că astăzi avem un proiect care cu siguranță va fi realizat”, a mai declarat, în același context, ministrul sănătății, Sorina Pintea.

                                                                                     Ligia Beatrice Vasilescu