Descoperă frumusețea și eficiența unei plimbări de toamnă

0

Odată cu debutul toamnei, toate lucrurile pozitive s-au evaporat undeva, dar asta nu înseamnă că ar trebui să ne plictisim și să ne plângem de vreme. Modificarea anotimpului face corpul obosit de toamnă să înțeleagă că relația călduroasă cu natura nu s-a finisat, ci s-a schimbat doar într-o altă formă. Dacă vara vrei să fugi și să te distrezi, toamnă vrei să te plimbi încet de-a lungul aleii galbene și să te îneci în gândurile tale.

După cum cunoașteți, mersul pe jos este extrem de util. Mai mult decât atât, oamenii de știință de la Universitatea din Glasgow au arătat că este mai util pentru unii oameni să petreacă câteva ore în parc decât să facă o mulțime de fitness interior. Efectul psihologic al acestor plimbări este mult mai mare, deoarece plantațiile vii și contactul cu natura au un efect pozitiv asupra sistemului nervos uman, dând un semnal de calm și pace.

Impactul plimbărilor este evident pentru toate sistemele și organele:

  • Crește ritmul cardiac al Inimii, dar fără suprasolicitare;
  • Celulele sunt saturate cu oxigen, îmbunătățind astfel procesele metabolice (aeroterapia);
  • Sistemul nervos primește un excelent antidepresiv sub formă de plăcere din contemplarea peisajelor frumoase și reflexia liniștită;
  • Pielea arată sănătoasă și proaspătă din cauza oxigenării celulelor;
  • Greutatea este redusă datorită consumului de calorii (un tur pe jos timp de o oră “arde” până la 200 de calorii).

Anturajul liniștit și aerul proaspăt vă vor ajuta să vă relaxați din agitația de zi cu zi, iar peisajele frumoase portocalii, galbene vor încânta gustul estetic al oricărei persoane și vor îmbunătăți starea de spirit cu 100%. Fiecare plimbare e unică și vă oferă posibilitatea cunoașterii lumii înconjurătoare precum și, a comunicării cu natura.

Stelly Rusnac

Foto: pinterest.com