Alimentele din frigider nefolosite sunt ideale în cosmetică

Foarte multe alimente rămân nefolosite și rămân multe zile aruncate într-un ungher întunecat al frigiderului. Prin amestecarea iaurtului cu bananele, de exemplu, obținem o mască pentru față, se arată într-un articol din ziarul ”Il giornale”. Rezultatul este surprinzător: pielea devine mai luminoasă, mai netedă și hidratată. Puteți adăuga, de asemenea, o linguriță de miere sau ulei de măsline, pentru a crește valoarea nutritivă a compusului. Cu un amestec de iaurt și zahăr brun, puteți obține un exfolient fantastic. Aplicăm înainte de a intra la duș și apoi se spală bine.

Laptele a expirat? Sau crema? Aceasta este o mască de urgență: o lingură de miere, o lingură de lapte, un gălbenuș de ou, în amestec, desigur.

Pentru ochi obosiți: un ou, o lingură de miere din flori sălbatice, o lingură de ulei de măsline, o lingură de lapte.

Nu uitați părul: după spălare, încercați să puneți lapte sau smântână și se lasă să acționeze timp de 15 minute. În timpul ultimei clătiri, adăugați o linguriță de oțet. Rezultate garantate! (Traducere și adaptare: Ligia Beatrice Vasilescu)

Utilizând fructe sau legume,

Cosmetica naturală este la îndemâna oricui

Îngrijirea tenului se realizează cu eforturi minime. În functie de compoziție, fructele și legumele se aplică pe ten fie tăiate felii sau zdrobite, fie folosind sucurile lor. Utilizăm fructele și legumele care ne sunt la îndemână în funcție de sezon. La fel de bună este și mierea, ideală și ca mască facială.
Morcovul.  Se folosește sucul morcovului care se obține utilizând răzatoarea și apoi un tifon. Aplicat astfel pe față sau amestecat cu smântană și face adevarate minuni în cazul tenurilor sensibile, inclusiv cele care prezintă cuperoză (roțeață). Datorită conținutului mare de vitamină A, sucul de morcov catifelează și revitalizează tenul.

Roșiile. Datorită conținutului acid, măștile cu roșii sunt recomandate tenului seboreic, gras sau cu porii dilatați. Se poate aplica pe obraz o felie de roșie proaspată și bine coaptă. Se lasă să se usuce și apoi se clătește cu apă calduță din abundență. Sucul de roșii se folosește și în cazul tenului uscat cu condiția să fie aplicată imediat după clătire o cremă nutritivă.

Banana. În cazul tenului uscat, deosebit de potrivită este o mască pregătită din banane. Se amesteca ½ banană pasată cu o lingură de miere de albine și 1 lingurită de suc proaspăt de lămâie. Se lasă masca pe ten 15 minute și se clătește. Măștii cu banane i se atribuie un rol foarte important și în prevenirea ridurilor, fiind astfel potrivită pentru orice ten.

Castraveții. Datorită proprietăților excepționale, măștile cu castraveți sunt cele mai întrebuințate. Se taie felii dintr-un castravete și se masează ușor obrajii cu ele. După o oră se clătește fața sau se șterge cu un o dischetă înmuiată în apa de trandafir. Au și efect relaxant pentru pleoapele grele, obosite.

Mierea. Foarte bună, ea este ideală pentru curățarea și închiderea porilor. Relaxează. Revigorează. Întinerește. Ideală în orice anotimp.