Fiecare copil merită să fie auzit și apreciat!

0

În perioada 1 noiembrie – 30 noiembrie 2018, copii din Republica Moldova cu vârste cuprinse între 7 şi 19 ani sunt invitaţi să participe la concursul naţional de desene cu tematica ”Migrația prin ochii copiilor”.

Organizarea concursului are ca scop asigurarea unei comunicări dintre copiii cu părinții plecați peste hotare și autorități, pentru a identifica necesitățile acestora și noile modele de intervenție prin politici publice.

Desenele vor fi transmise prin intermediul poștei la adresa MD-2009, Chişinău, str. Vasile Alecsandri 2 sau în variantă scanată la adresa electronică anastasia.zaharia@msmps.gov.md până la data de 30 noiembrie 2018.

Condiții de participare:

  • La concurs pot participa elevii din școlile și liceele de pe întreg teritoriul țării, de pe ambele maluri ale Nistrului
  • Un copil poate prezenta doar o singură lucrare
  • Lucrarea prezentată la concurs va fi de mărimea A4 sau A3
  • Participanții la concurs vor elabora lucrările lor, folosind tehnici sau materiale după propria alegere (creion simplu/colorat, acuarele, guașe, colaj, tehnici grafice etc.)
  • Autorii desenelor sunt rugați să menţioneze următoarele informaţii: numele, prenumele, vârsta, clasa, instituţia, localitatea
  • Lucrările participanților vor fi prezentate în original și nu vor fi întoarse autorilor. Organizatorii vor utiliza aceste desene în materialele lor de vizibilitate și rapoarte.

Evaluarea desenelor:

Desenele vor fi evaluate de către reprezentanții MSMPS și OIM în baza următoarelor criterii:

  • Redarea tematicii concursului ”Migrația”;
  • Originalitatea și creativitatea lucrărilor;
  • Aspectul estetic al lucrărilor.

Cele mai ingenioase și originale desene vor fi prezentate la ceremonia de premiere a câștigătorilor, care va avea loc în data de 18 decembrie 2018. Cu susținerea partenerilor vor fi oferite diplome de participare și premii.

Amintim că concursul se află la cea de-a treia ediție, este organizat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație și Totodată, cele mai inovative idei prezentate vor servi la identificarea unor măsuri de diminuare a efectelor negative ale fenomenului migrației.

Stelly Rusnac

Foto: MSMPS