Gripa a omorât zece oameni în România. Atenție la simptome!

0

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat că numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la zece. Cel de-al zecelea deces confirmat cu virus gripal s-a produs în judeţul Arad. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 82 de ani, care avea condiţii medicale preexistente şi era nevaccinat antigripal.

Medicul Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, vine în sprijinul nostru învățându-ne cum să facem diferența între o simplă răceală și gripă. Specialistul atrage atenția, pe pagina sa de Facebook, că gripa poate fi gravă, în cazul acestei boli existând riscul de a apărea complicaţii severe şi decesul, mai ales la persoanele aflate în categoriile de risc. De aceea este important să nu confundăm gripa cu simpla răceală de sezon, scrie Ordinea Zilei.

Nu confundaţi gripa cu simpla răceală de sezon. Afecţiunea poate fi gravă, pot apărea complicaţii severe şi decesul, mai ales la persoanele aflate în categoriile de risc“, avertizează medicul.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov recomandă în primul rând vaccinarea antigripală, menționând că există două tipuri de vaccin gripal.

Citiți continuarea pe Ordinea Zilei