Începe dimineața fresh!

0

Ce ar putea fi mai bine de consumat dimineața, decât un pahar de suc proaspăt stors? Gustul minunat vă va plăcea cu siguranță de la începutul zilei, iar organismul va fi aprovizionat cu energie și o mulțime de vitamine utile.

Fructele și legumele reprezintă a fi un izvor de vitamine și minerale. Dacă monitorizați starea sănătății dumneavoastră, atunci doar sucurile proaspete vă vor ajuta să obțineți un minim de calorii și un maxim de substanțe utile.

O modalitate benefică de a începe ziua, este să beți un pahar de suc de morcovi dimineața. Puteți adăuga un măr, dovleac, sfeclă roșie și chiar țelină la morcovi deci, alegeți în funcție de preferințele dvs. de gust.

Sucul de morcov conține vitamine și minerale, cum ar fi sodiu, potasiu, calciu și fier. Acest suc, va întări pereții vaselor sanguine, va îmbunătăți imunitatea, va satura pielea cu vitamine benefice conferindu-i un aspect îmbujorat. Important de reținut este faptul că, previne dezvoltarea celulelor cancerigene.

Sucul de portocale pentru micul dejun este de asemenea foarte util. Acesta conține o cantitate mare de:

vitamina C;

vitamina A, E, K;

vitaminele din grupa B : B1, B5 și B12, care compensează lipsa de vitamina A;

– aminoacizi esențiali și acizi organici;

oligoelemente (potasiu, calciu, cupru, magneziu, fier, zinc, fosfor, cobalt, clor, iod) – substanțe pectice.

Substanțele pectice ajută la curățarea intestinelor și eliminarea toxinelor. Acizii organici stimulează tractul alimentar, măresc aciditatea sucului gastric, stimulează eliberarea bilei. Sucul de portocale este, de asemenea, util pentru anemie, deoarece are un conținut ridicat de fier astfel, formează baza celulelor roșii din sânge.

Sucul de rodie , unul dintre puţinele sucuri naturale de fructe care sunt la fel de benefice ca și fructul însuşi.

Un singur pahar de suc de rodie poate oferi 40% din necesarul zilnic de acid folic şi vitaminele A, C, şi E.

Consumul zilnic al acestei băuturi poate încetini creşterea celulelor canceroase pentru pacienţii care suferă de cancer de prostată. Blochează aromataza, o enzimă care converteşte androgenii la estrogen, un hormon care joacă un rol crucial în dezvoltarea cancerului la sân.

Contribuie la regenerarea celulelor pielii şi previne hiperpigmentarea şi apariţia punctelor negre.

Se adeverește a fi tratamentul ideal pentru răceli și bronșită, anemie și ateroscleroză, boli urinare și hipertensiune arterială.

Atenție deosebită la modul de preparare!

Legumele și fructele pe care le utilizați, trebuie să fie proaspete. După stoarcerea sucului ar trebui să fie imediat consumat, deoarece după 15-20 de minute începe să își piardă valoarea. Chiar dacă puneți sucul în frigider, acesta va accelera fermentația și, după un timp, va fi ineficient pentru consum.

Sucurile nu se recomandă să fie întrebuințate pe stomacul gol, doar după 30-40 de minute după micul dejun. Astfel, sucul nu va irita pereții stomacului și se va digera cu ușurință.

Vitaminele sunt bine reprezentate în sucuri și indispensabile sănătăţii noastre!

Stelly Rusnac

Foto: pinterst.com