Medicii Spitalului Clinic „Sfânta Maria”din București au efectuat al doilea transplant pulmonar

0
Primul pacient care a suferit un transplant pulmonar are o evoluție favorabilă

Medicii Spitalului Clinic „Sfânta Maria” din București au efectuat, în noaptea de luni spre marți, al doilea transplant pulmonar bilateral. Pacientul are 47 de ani și a fost diagnosticat cu boala bronsectatică.

În acest moment, pacientul se află în secția de terapie intensivă și are o evoluție postoperatorie favorabilă. “Considerăm important de știut că pacienții eligibili pentru transplantul pulmonar se vor adresa prin medicii pneumologi din țară, pentru a putea fi evaluați și ulterior trecuți pe lista de așteptare a Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din București”, a punctat managerul spitalului, Dr. Narcis Copcă

Reamintim că în noaptea de 17 spre 18 aprilie 2018 a fost realizat primul transplant pulmonar la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din București.

Organul a fost recoltat de la un pacient aflat în moarte cerebrală, în vârstă de 46 de ani, la Spitalul Clinic de Urgență București, la ora 01:30, în data de 18 aprilie 2018. Acordul de prelevare de organe din partea familiei a fost obținut în data de 17 aprilie 2018, la ora 09:30, iar prelevarea a început la ora 23:30.

CITIȚI CONTINUAREA pe Ordinea Zilei