Ne încălzim sănătos!

0

Fiecărui sezon îi corespunde propriul tip de ceai. Iarna, această băutură cunoaște o mare faimă pentru consumatori. Ceaiurile din plante conțin un minim de calorii și sunt gustoase, aromate și în mod natural fără cofeină. În funcție de plantele folosite, ele tonifică, calmează, diminuează stresul, ridică starea de spirit și chiar pot dispersa dorința de iarnă.

Iată câteva recomandări cu impact simțitor asupra sănătății:

Ceaiul de ghimbir are o proprietate tonifiantă, returnează claritatea gândirii și, datorită acestui fapt, se recomandă în mod special oamenilor  ce realizează o muncă intelectuală și deținătorilor de profesii creative. Rădăcina de ghimbir este considerată de mulți medici estici un mijloc de prevenire a tumorilor. De asemenea, ceaiul de ghimbir ajută la digestie și are un efect foarte benefic asupra culorii pielii. Ceaiul de ghimbir fierbinte cu lămâie este unul dintre cele mai bune mijloace pentru a preveni răceala.

Ingrediente:

  • 1 litru de apă
  • 3 linguri de ghimbir feliat
  • 3 linguri de miere
  • un vârf de piper negru măcinat (la dorință)
  • 1 lămâie sau portocală   

Ceaiul de cătină, un mare depozit de vitamine și este foarte, foarte gustos. Acesta conține de două ori mai multă vitamină C benefică ca citrice și de două ori mai multă vitamină E decât uleiul de grâu. Există și alte vitamine în cătină, precum și antioxidanți și acizi grași polinesaturați, responsabili pentru pielea sănătoasă și tânără. Ceaiul din cătină cu miere este cel mai bun antidepresiv.

Ingrediente:

  • 500 ml de apă
  • 50 g cătină
  • 2 linguri de ceai negru
  • 2 linguri de miere

Pregătiți ceaiul prin intermediul unui filtru, adăugând miere la gust. Puteți face această băutură și fără a adăuga ceai negru.

Ceaiul de mentă, o sursă excelentă de vitamina A, un element nutritiv esențial sănătății ochilor. Se poate consuma atât rece cât și cald. Dimineața conferă energie, la prânz vă adaugă forță și contribuie la procesul de digestie, iar seara vă relaxează perfect. Ba mai mult, menține sănătatea orală și ține la distanță durerile de cap.

Ceaiul de mușețel ameliorează insomnia și calmează sistemul nervos. Mușețelul reduce nivelul de zahar din sânge și inhibă enzimele care contribuie la dezvoltarea complicațiilor diabetului zaharat. De asemenea, recent, mușețelul s-a dovedit că inhibă creșterea celulelor canceroase.

Ingrediente: 

  • 1,5 pahare de apă
  • 1 linguriță ceai negru
  • 1 linguriță flori de mușețel
  • 1 linguriță mentă

Toarnă povestea ta în fiecare ceașcă, strecoară și servește ceaiul fierbinte pentru a te bucura de toate beneficiile!

Stelly Rusnac

Foto: Pinterest