Ce se recomandă pentru imunitate?

Aportul de vitamine și minerale. O cură de echinaceea, în special primăvara și toamna. Vitamina C rămâne cel mai puternic aliat al organismului, întărește sistemul imunitar și previne îmbolnăvirea. Principala sursă de vitamina C sunt fructele, în special citricele. Sau putem folosi suplimenți pe bază de vitamina C. Totodată,se recomandă ginsengul sau Mumio. Eu, personal, optez pentru aceasta din urmă. Se administrează dimineața pe stomacul gol cu un pic de apă. Timp de 30 de zile, după care se face pauză 7-10 zile, apoi pot fi readministrate în același mod. Despre acest subiect, Mumio, vom mai vorbi și în viitor.

(Ligia Beatrice Vasilescu)

Atenție la neatenție!

Nu luați nici un medicament fără a consulta în prealabil un specialist! Acesta este sfatul după care ar trebui să ne ghidăm atunci când suntem puşi în situaţia de a apela la diverse terapii. La ora actuală, există mii de substanţe active şi mii de produse care reprezintă rezolvarea pentru numeroase boli. Însă nu sunt lipsite sută la sută de efecte adverse. Eu, personal sunt adepta tratamentelor naturiste. De aceea am să fac referire astăzi la tratamentul pentru stres sau depresie pe baza de … ceai de sunătoare. (Ligia Beatrice Vasilescu)

Astăzi, o plantă cu efect calmant

Sunatoarea (Hypericum perforatum) este o plantă originară din regiunile temperate și subtropicale. De-a lungul timpului, ea a fost folosită pentru a trata depresia. Numeroase studii de cercetare au atestat faptul că

  • sunătoarea este cel putin la fel de eficace ca și medicamentele antidepresive standardpentru tratarea formelor ușoare, dar și a tulburărilor depresive moderate, dar cu putine efecte secundare potențial dăunătoare. (ScienceDaily, St. John’s Wort Relieves Symptoms Of Major Depression)

Sunatoarea ajută în mod natural la:

  • atenuarea tulburărilor de somn,
  • promovarea stării de relaxare,
  • creșterea nivelului de energie fără a genera stări de nervozitate și iratibilitate.

Consumul de cofeină și alte stimulente (energizante sau) coffe green, de exemplu), în exces, generează nervozitate și iritabilitate. Ceaiul de sunătoare ameliorează stările de anxietate și îmbunătățeste calitatea somnului. În plus, are o influență pozitivă asupra stomacului prin faptul că reduce aciditatea gastrică și sprijină funcționarea normală a ficatului.

Sunătoarea este considerată a fi un remediu pe bază de plante sigur, ieftin și care poate contribui la obținerea unei stări generale mai bune de sănătate mintală. (https: naturapentrusanatate.com/remedii-naturiste-depresie)

Sunătoarea se găsește în orice plafar, farmacie naturistă, la magazine sau de ce nu, direct din natură, de pe câmp.