Cum alegem medicul veterinar?

Medicul veterinar trebuie să fie cel de-al doilea prieten al câinelui sau pisicii dvs. De aceea, acordați suficient timp pentru a-l găsi pe cel mai potrivit. Stabiliți ce așteptări aveți de la cel care va avea grijă de patrupedul dvs., cum vedeți relația cu acesta și în ce condiții vă doriți să se desfășoare toate consultațiile. Important este să vă gândiți la toate acestea cât mai repede, ca nu cumva într-o situație de criză să nu aveți unde să cereți ajutorul sau să dați peste veterinari care nu vă cunosc animalul.

Primul pas ar fi să căutați în zona unde locuiți. Descoperiți site-urile cabinetelor veterinare, vedeți ce servicii oferă, dacă au galerii foto sau video, din cine este formată echipa de medici, dacă există specialiști sau dacă desfășoară parteneriate cu diferite companii din domeniu.

Nu neglijați nici opinia clienților lor. Citiți testimoniale lor de pe forumurile de discuții sau de pe pagina de Facebook a cabinetului, recomandă PawNation.com. Orice semn de întrebare ridicat de un fost client poate fi un subiect de discuție la prima întâlnire cu un reprezentant al cabinetului. La întâlniri, luați și patrupedul pentru a vedea cum reacționează acesta la întâlnirea față în față cu medicul. Nu este nevoie de o consultație, fiți doar atent la modul cum interacționează specialistul cu patrupedul dvs. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne scrieți. Specialiștii colaboratori ai site-ului nostru vor răspunde la toate întrebările dvs. (Ligia Beatrice Vasilescu)

Să tăiem ghearele pisicii?

Fiecare dintre noi a avut cândva sau are o … pisică. Întrebarea aceasta apare frecvent: ”tăiem sau nu ghearele pisicii?” Toarce frumos, se întinde și următorul moment … înfige ghearele în fotoliu sau canapea. Cel mai fericit caz este acela când cumpărăm de la magazinul specializat o construcție specială pentru ghearele pisicii. O scândurică învelită în sfoară pe care ea, pisica, atunci când simte nevoia să o folosească. Și desigur, se recomandă și un clește cu care sunt tăiate vârfurile ghearelor odată la 30 de zile. Dacă nu reușiți singuri acasă, apelați la un medic veterinar.