Omul se descoperă pe el însuși când întâlnește un obstacol

0

Durerea constituie a fi parte componentă a ascensiunii. Sunt două tipuri de durere: durerea care rănește și acea durere ce ne determină să ne schimbăm, să urcăm următoarea treaptă.

Ocolim ceea ce ne provoacă durere, dar niciodată să nu uităm să învățăm lecția predată din acea situație. Fiecare reușită necesită să poarte cu sine o luptă înzestrată cu ceva bun și frumos. Trebuie să înțelegem că lupta nu este un impediment ci este calea ce îndreaptă spre atingerea scopului. Evident că acest proces ocupă timp, dar merită a rămâne răbdători și încrezători în propria persoană. Totul este temporar, chiar și atunci când plouă știm că în curând va înceta, poate la moment nu este deloc ușor, însă să nu uităm să zâmbim, fiecare clipă ne dăruiește un nou început și un nou sfârșit, iar fiecare secundă primim și o a doua șansă.

Cicatricele sunt asemenea tatuajelor ce semnifică puterea și victorie. Niciodată să nu ne rușinăm de cicatricele lăsate de viață, ele ne indică că durerea nu mai persistă, noi am învins și am învățam lecția, iar acum mergem mai departe. Din suferințe se nasc cele mai puternice suflete ce lasă lumina să pătrundă prin cicatrice.

De multe ori nu cunoaștem încotro ne îndreptăm, dar cu siguranță o să ajungem acolo unde trebuie să fim.

Obstacolul nu vine fără un scop bine determinat, rămâne doar să investim în temelia vieții încredere, să mergem mai departe, să pierdem, apoi să obținem fericire și satisfacție, reieșind din fiecare experiență a vieții care este unică în felul ei, ca și viața însăși.

Stelly Rusnac

Foto: pixabay.com