Peste 2100 de persoane din Republica Moldova au fost consultate gratuit

0

Până în prezent, peste 2100 de persoane au primit consultații medicale gratuit, în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”.

Echipele mobile formate din specialiști de profil – medici  oftalmologi, neurologi, endocrinologi și cardiologi au examinat 536 de persoane în localitățile din raioanele Călărași și Căușeni.  De asemenea, circa 69 copii, din satele Chiperceni și Morozeni au fost consultați și  au beneficiat inclusiv de servicii de profilaxie, oferite de către medicii stomatologi din echipa mobilă.

În cadrul acestei campanii, continuă și deplasarea, pe tot teritoriul republicii, a autospecialelor dotate cu instalații radiologice.

Pe parcursul unei săptămâni, 1472 de persoane au beneficiat screening pulmonar pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer pulmonar.

Începând cu data de 2 august a.c.,  locuitorii satelor au posibilitatea săși testeze sănătatea gratuit, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”.

În scopul îmbunătățirii serviciilor medicale în zonele rurale, medicii vor continua și în următoarea perioadă să ofere consultații conform graficului afișat pe site-ul www.msmps.gov.md/ro/content/campania-un-doctor-pentru-tine.

                                                                            Ligia Beatrice Vasilescu