Și după 10 septembrie locuitorii satelor își pot testa sănătatea GRATUIT

0

Începând cu 10 septembrie a.c., locuitorii satelor au posibilitatea să-și testeze sănătatea gratuit, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”. În scopul îmbunătățirii serviciilor medicale în zonele rurale, medicii vor continua să ofere consultații conform graficului.

 În săptămână  03-07 septembrie 2018, 2061 de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”.

527 de persoane din Pelinia, Țarigrad, Gribova, raionul Drochia și Cupcini, Fetești și Brătușeni raionul Edineț au fost consultați de către medici cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi și neurologi din cadrul echipelor mobile, se arată într-un comunicat media emis spre difuzare redacției noastre.

De asemenea, medicii stomatologi din echipa mobilă au oferit consultații și servicii de profilaxie și sanare pentru 200 copiii din satele Chiperceni și Susleni, raionul Orhei.

În cadrul campaniei, în săptămâna menționată, autospecialele dotate cu instalații radiologice s-au deplasat în 9 localități din raioanele Criuleni și Fălești, iar 1334 persoane din aceste localități au făcut screening pulmonar pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

                                                                                          Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: msmps.gov.md