Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea se extinde cu sprijinul Băncii Mondiale

0

Ministerul Sănătății de la București finanțează, prin intermediul unui proiect susținut financiar de Banca Mondială, lucrările de construcție pentru extinderea corpului B al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, prin ridicarea unui corp nou de clădire.

Aceste lucrări au  ca scop  reabilitarea  și extinderea unității de primiri urgențe (UPU), precum și pentru asigurarea de spații suplimentare necesare pentru eficientizarea activității in această unitate sanitare. Corpul nou de clădire va avea regim de înălțime D+P+E, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort de la București.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 5,5 milioane de Euro și va fi realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, ce asigură finanțarea cu aprox. 2,6 milioane Euro.

Conform contractului, lucrările sunt planificate a fi finalizate în 24 luni, dar având în vedere că acestea se desfășoară într-un ritm avansat față de graficul de execuție, se estimează că Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea va putea utiliza noul corp de clădire începând cu luna iunie 2020, menționează aceeași sursă.

Tot în cadrul proiectului cu Banca Mondială, urmează ca, în luna aprilie 2019, să se semneze contractul de lucrări civile de construcție pentru extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov. Valoarea totală a investiției este de aprox. 2.2 milioane Euro.

Foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea