UNICEF acordă R. Moldova susținere pentru comunicare eficientă legată de vaccinare

0

Joi, 4octombrie 2018, ministrul sănătății, muncii și protecției sociale din Republica Moldova, Silvia Radu, a reiterat necesitatea unei comunicări eficiente pe subiectul de vaccinare a copiilor, reieșind din faptul că vaccinurile sunt cumpărate în aceasttă țară  prin intermediul UNICEF.

În cadrul întrevederii cu reprezentantul UNICEF în R. Moldova Desiree Jongsma, s-a discutat și  despre intensificarea acțiunilor și suportul acordat de UNICEF în domeniul protecției copilului.

Silvia Radu s-a interesat de Planul de Acţiuni pentru implementarea Parteneriatului dintre Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale  (MSMPS) de la Chișinău şi UNICEF, pentru perioada 2018 – 2019 și anume acțiunile care urmează să fie realizate în domeniul protecției copilului împotriva violenţei, abuzului, neglijării şi privării de mediul familial, accesul la servicii alternative de îngrijire, de sănătate și educaţie.

Este necesar să ne consolidăm eforturile pentru a informa populația corect despre calitatea vaccinurilor, importanța vaccinării și siguranța acestora”, a subliniat Silvia Radu.

Planul de acțiuni prevede acordarea asistenței tehnice Ministerului din partea UNICEF prin implementarea unui șir de acțiuni prioritare, și anume:

  • implementarea programului de vizite la domiciliu, ca parte a standardului de îngrijire și dezvoltare a copilului
  • crearea serviciilor de intervenţie timpurie
  • implementarea Strategiei de comunicare pentru creşterea cererii de imunizare
  • consolidarea îngrijirii copiilor în regiunea transnistreană
  • îmbunătăţirea calităţii serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor
  • promovarea unui mod sănătos de viață al adolescenților.

Desiree Jongsma a menționat că UNICEF va oferi tot suportul Ministerului în realizarea obiectivelor stabilite pentru a asigura respectarea drepturilor tuturor copiilor din Republica Moldova și accesul la servicii sociale și medicale.

Menționăm că, valoarea totală a contribuţiei UNICEF în cadrul noului Plan de Acțiune pentru perioada 2018 – 2019 este de 1 897 060 dolari SUA.

Stelly Rusnac

Foto: MSMPS