Vaccinarea antigripală previne boala şi reduce eventualele complicaţiile severe

0

“Vaccinarea antigripală previne boala şi reduce eventualele complicaţiile severe”, atrage atenția Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, Președinte, Societatea Română de Microbiologie, Membru în Comitetul Executiv al  Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Asociația Pro Imunizare, în parteneriat cu Societatea Română de Microbiologie și Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov, cu sprijinul Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof.Dr.Matei Balș” și Institutului Național de Sănătate Publică, a organizat conferința cu tema “Sezonul gripal 2018 -2019 în România”, un demers de informare şi educare despre gripa sezonieră, cu scopul de a transmite populației generale și categoriilor la risc informații corecte, fundamentate ştiinţific.

“Sezonul gripal a început în România. Gripa nu se tratează cu antibiotitice, ci cu antivirale numai la recomandarea medicului. Important este să se meargă la medic încă de la debutul bolii, acasă nu ne aşteaptă nimic bun, doar complicaţii.”, a declarat Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel, Managerul General al Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”.

Conform datelor oficiale ale Institutului Naţional de Sănătate Publică, la nivel naţional, până la data de 18 noiembrie 2018, au fost confirmate opt cazuri de gripă, iar numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 90.982, cu 13.8% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (79.895 cazuri) şi cu 8.7% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (83.680 cazuri). În cadrul campaniei gratuite de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii au fost vaccinate peste 850.000 de persoane din grupele aflate la risc.

CITIȚI CONTINUAREA PE ORDINEA ZILEI