Vaccinurile utilizate în România sunt sigure și eficace

0

Ministerul Sănătății de la București se delimitează ferm de campania de dezinformare si manipulare referitoare la ineficiența și riscurile vaccinării, apărută în spațiul public, pe rețelele de socializare sau prin materiale tipărite, distribuite în zone aglomerate sau în cutiile poștale. Vaccinurile utilizate în România sunt sigure și eficace.

Facem mențiunea că autorii campaniei inițiate împotriva vaccinării utilizează fără  aprobarea Ministerului Sănătății sau al partenerilor săi identitatea vizuală a campaniei precum însemnele oficiale ale instituțiilor partenere, iar materialele conțin informații false care pot induce în eroare părinții și pot pune în pericol sănătatea populației, se arată într-un comunicat emis spre difuzare redacției ”Medica Estetica”.

 “Condamn gestul iresponsabil al celor care recurg la astfel de modalități  iresponsabile de dezinformare, cu consecințe grave pentru sănătatea populației. Am însă, convingerea că populația nu poate fi păcălită cu astfel de tertipuri și voi continua să fac tot ce îmi stă în putere pentru ca părinții să fie informați corect  astfel încât să ia cea mai bună decizie, de a-și vaccina copiii și de a le asigura astfel o viață sănătoasă. Vom face demersurile legale necesare pentru ca cei responsabili să răspundă pentru faptele lor, ce pun în pericol sănătatea publică”,  a declarat Sorina Pintea, ministrul român al sănătății.

                                                                                                                                    Ligia Beatrice Vasilescu